Stop indbrud

07. april 2023 13:35
Gør dit hus så besværligt som muligt at bryde ind i.

Se dit hus med tyvens øjne, inden du forlader det. Det er én af de bedste måder at forebygge indbrud på. Det handler om at finde ud af, hvad husets svage punkter er.

  • Er der døre, stuevinduer eller kældervinduer, der er lette at bryde ind igennem?
  • Ser huset ubeboet ud?
  • Ligger værdigenstande frit fremme?

Få gode råd til at se dit hus med tyvens øjne og test dit hus på stopindbrud

Øvelsen handler om at gøre tyvens arbejde så besværligt som muligt og skabe tvivl hos tyven.

Tyven vil helst hurtigt ind og ud, og kan du skabe forsinkelser eller tvivl om, hvorvidt der er nogen hjemme, er du nået et godt stykke af vejen.

Forsikringsoplysningen råder til, at du som minimum gennemgår huset og finder ud af, om du har behov for nye låse, sikring af hasper, tænd/sluk-udstyr m.v.

Tal med dine naboer og hør om deres ferieplaner. Aftal at de holder øje med huset, hvis det er muligt.

Og sørg til sidst for, at huset ikke åbenlyst ser forladt ud, mens du er væk. Det kan være periodevis tændt lys og radio eller tv, en bil i carporten og andre ting, der får det til at virke, som om der er nogen hjemme.

Sådan agerer tyven

Undersøgelser viser, at tyvene primært tvinger sig adgang til husene via stuevinduer og terrassedøre. Er der tale om en lejlighed, tager tyven som regel hoveddøren.

De tyvekoster, indbrudstyven især går efter, er værdigenstande som smykker, ure, kontanter, computere, tablets og mobiltelefoner. Det er let omsættelige varer for tyven. Husk derfor at gemme åbenlyse værdigenstande af vejen.