Rejseforsikring og Corona-virus/covid 19

17. maj 2021 10:00

Skal du ud at rejse, eller er du ved at bestille en rejse, opfordrer vi til, at du holder dig orienteret om rejsevejledninger via Udenrigsministeriet.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger ændrer sig løbende i takt med myndighedernes vurdering af corona-situationen. Du skal holde dig opdateret på Udenrigsministeriets hjemmeside, der kan ske ændringer med ganske kort varsel.

Overvejer du at bestille en rejse?

Overvejer du at bestille en ny rejse, skal du være opmærksom på, at rejsevejledningen på købstidspunktet har betydning for din forsikringsdækning.

Bestiller/køber du en rejse til et land eller område, som Udenrigsministeriet på tidspunktet for bestillingen/købet fraråder at rejse til (landet er orange/rødt), dækker rejseforsikringen og afbestillingsforsikringen ikke, så længe Udenrigsministeriet fraråder at rejse dertil.

Hvis Udenrigsministeriet på et senere tidspunkt ændrer anbefaling, og landet bliver gult, så dækker rejseforsikringen ved afrejse dertil, såfremt afrejsen finder sted efter ændringen af Udenrigsministeriets ændring til gult.

Udenrigsministeriet fraråder i øjeblikket alle rejser til røde områder, dvs. rejser man til disse lande, er rejseforsikringen sat ud af kraft.

Desuden frarådes unødvendige rejser til orange lande – med mindre man er færdigvaccineret eller har været smittet med Covid-19 samt i øvrigt opfylder ministeriets kriterier for undtagelsen (læs mere herom på Udenrigsministeriets hjemmeside).

Det betyder, at såfremt man er færdigvaccineret eller har været smittet med Covid-19 samt i øvrigt opfylder ministeriets kriterier og har et anerkendelsesværdigt formål med rejsen, så kan man rejse til de lande, der er orange og rejseforsikringen er i kraft på normale vilkår.

Grønne lande:

Rejseforsikringen dækker på almindelige vilkår

Gule lande:

Rejseforsikringen dækker på almindelige vilkår

Orange lande:

Rejseforsikringen dækker under følgende forudsætninger

  • Gyldigt Coronapas (færdigvaccineret eller har været smittet) (jævnfør Udenrigsministeriet)
  • Anerkendelsesværdigt formål (jævnfør Udenrigsministeriet)

Røde lande:

Ingen dækning på rejseforsikringen

 

AFBESTILLING AF REJSER SOM ENDNU IKKE ER PÅBEGYNDT

Hvis det land eller område, du skal rejse til, fortsat er orange/rødt, når afrejsedatoen nærmer sig:

Kontakt først dit rejsebureau eller flyselskab med henblik på ombookning eller refusion. Rejser, som du er berettiget til at få refunderet af rejsebureauet, jf. Lov om pakkerejser og sammensatte rejsearrangementer, er ikke dækket af din afbestillingsforsikring. Hvis dit rejsebureau eller flyselskab ikke yder fuld refusion eller ombookning af din rejse, så vent med at afbestille, til der er 24 timer til afrejse. Vi kan tidligst tage stilling til, om afbestilling af rejsen er dækket, når der er 24 timer til afrejse. Dette skyldes, at Udenrigsministeriets rejsevejledning hurtigt kan ændre sig igen.

Forsikringen dækker alene de rejseudgifter, som du ikke er berettiget til at få refunderet af dit rejsebureau eller flyselskab. Du skal derfor kontakte dit flyselskab eller rejsebureau herom, før du kontakter os.  

Vi er bevidste om, at der lige nu kan være rejsearrangører, der har lang ekspeditionstid eller som tilbyder refusion i form af gavekort/voucher. Vi er dog nødt til fortsat at henvise til, at du har en afklaring fra din rejsearrangør, idet vi ikke kan behandle dit erstatningskrav, førend der foreligger en endelig afklaring fra rejsearrangøren. Vi skal gøre opmærksom på, at et gavekort eller en voucher også betragtes som refusion, hvorfor man derfor ikke er berettiget til erstatning fra afbestillingsforsikringen.

Hvis det land eller område, du skal rejse til er blevet gult, men du ikke ønsker at rejse alligevel:

Afbestillingsforsikringen dækker ikke, hvis du skal rejse til et land eller område, der er blevet gult, men du ikke ønsker at rejse f.eks. fordi du ikke længere har lyst til at rejse dertil, eller du har bestilt en ny ferie i den tro, at din udlandsrejse vil være frarådet resten af sommeren.

Vælger du at rejse til et land eller område, der er orange/rødt?

I Himmerland Forsikring passer vi godt på vores kunder, og vi bakker som nævnt op om de anbefalinger og vejledninger, myndighederne melder ud. Derfor ønsker vi heller ikke at tilskynde til, at disse anbefalinger og vejledninger ikke følges.

Vi anbefaler, at du altid følger udenrigsministeriets rejsevejledninger. Vælger du at trodse anbefalingerne og rejser alligevel, så dækker din rejseforsikring ikke. Dette gælde såvel Covid-19 relateret sygdom som anden sygdom og tilskadekomst.

Skal du snart indbetale restbeløb på en rejse til et land eller område, der er orange/rødt?

Pakkerejser: Kontakt rejsearrangøren, du har købt pakkerejsen hos.

Feriebolig, hotel eller campingplads: hvis du har betalt depositum, og du er i tvivl om, hvorvidt du skal betale restbeløbet, anbefaler vi, at du kontakter os. Vent til der er 24 timer til betalingsfristen, så kan vi bedre vurdere, hvad der er bedst i din situation – om du skal betale resten af rejsen, eller om du kan få dit depositum refunderet.

Du kan i øvrigt læse mere om rejseforsikring her:

Forsikring & Pensions hjemmeside