Rejseforsikring og Covid-19

01. juli 2021 10:00

I Himmerland Forsikring passer vi godt på vores kunder, og vi bakker op om de anbefalinger og vejledninger, myndighederne melder ud. Derfor ønsker vi heller ikke at tilskynde til, at disse anbefalinger og vejledninger ikke følges.

Vi anbefaler, at du altid følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Vælger du at trodse anbefalingerne og rejser alligevel, skal du være opmærksom på, at din rejseforsikring ikke yder erstatning for forhold, der kan henføres eller relateres til Covid-19. Du vil dog fortsat have dækning, jf. betingelserne, hvis der er tale om forhold som ikke kan henføres eller relateres til Covid-19.

Skal du ud at rejse, eller er du ved at bestille en rejse, opfordrer vi til, at du holder dig orienteret om rejsevejledninger via Udenrigsministeriet. Disse rejsevejledninger ændrer sig løbende i takt med myndighedernes vurdering af situationen omkring Covid-19. Hvis du bestiller en ny rejse, skal du være opmærksom på, at rejsevejledningen på købstidspunktet har betydning for din forsikringsdækning. Du kan holde dig opdateret på Udenrigsministeriets hjemmeside. Bemærk, at der kan ske ændringer med ganske kort varsel.

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Nedenstående farvekategorisering er i henhold til Udenrigsministeriets rejsevejledning ift. Covid-19, som du finder HER


Rejser til et grønt land:

Rejseforsikringen dækker på almindelige vilkår.

 

Rejser til et gult land:

Rejseforsikringen dækker på almindelige vilkår.

 

Rejser til et Orange land/skraveret Orange, hvor Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser:

Rejseforsikringen dækker på almindelige vilkår, dog alene forhold, der ikke kan henføres eller relateres til Covid-19.

Ovenstående gælder også ved transit med rejse igennem det pågældende land.

 

Rejser til et Rødt land, hvor Udenrigsministeriet fraråder alle rejser:

Rejseforsikringen dækker på almindelige vilkår, dog alene forhold, der ikke kan henføres eller relateres til Covid-19. 

Ovenstående gælder også ved transit med rejse igennem det pågældende land.

 

SÆRLIGT VEDRØRENDE AFBESTILLINGSFORSIKRING

Har du udvidet din rejseforsikring med en afbestillingsforsikring skal du være opmærksom på, at bestiller/køber du en rejse til et land eller område, som Udenrigsministeriet på tidspunktet for bestillingen/købet fraråder at rejse til (dvs. landet er orange/rødt), så dækker rejseforsikringen og afbestillingsforsikringen ikke, så længe Udenrigsministeriet fraråder at rejse dertil.

 

Afbestilling af rejser som endnu ikke er påbegyndt:

Hvis det land eller område, du skal rejse til, fortsat er orange/rødt, når afrejsedatoen nærmer sig:

Kontakt først dit rejsebureau eller flyselskab med henblik på ombookning eller refusion. Rejser, som du er berettiget til at få refunderet af rejsebureauet, jf. Lov om pakkerejser og sammensatte rejsearrangementer, er ikke dækket af din afbestillingsforsikring. Hvis dit rejsebureau eller flyselskab ikke yder fuld refusion eller ombookning af din rejse, så vent med at afbestille, til der er 24 timer til afrejse. Vi kan tidligst tage stilling til, om afbestilling af rejsen er dækket, når der er 24 timer til afrejse. Dette skyldes, at Udenrigsministeriets rejsevejledning hurtigt kan ændre sig igen.

Forsikringen dækker alene de rejseudgifter, som du ikke er berettiget til at få refunderet af dit rejsebureau eller flyselskab. Du skal derfor kontakte dit flyselskab eller rejsebureau herom, før du kontakter os.  

Vi er bevidste om, at der kan være rejsearrangører, der har ekspeditionstid eller som tilbyder refusion i form af gavekort/voucher. Vi er dog nødt til fortsat at henvise til, at du har en afklaring fra din rejsearrangør, idet vi ikke kan behandle dit erstatningskrav, førend der foreligger en endelig afklaring fra rejsearrangøren. Vi skal gøre opmærksom på, at et gavekort eller en voucher også betragtes som refusion, hvorfor man derfor ikke er berettiget til erstatning fra afbestillingsforsikringen.

Hvis det land eller område, du skal rejse til er blevet gult, men du ikke ønsker at rejse alligevel:

Afbestillingsforsikringen dækker ikke, hvis du skal rejse til et land eller område, der er blevet gult, men du ikke ønsker at rejse f.eks. fordi du ikke længere har lyst til at rejse dertil, eller du har bestilt en ny ferie i den tro, at din udlandsrejse vil være frarådet resten af sommeren.

Skal du snart indbetale restbeløb på en rejse til et land eller område, der er orange/rødt?

Pakkerejser: Kontakt rejsearrangøren, du har købt pakkerejsen hos.

Feriebolig, hotel eller campingplads: hvis du har betalt depositum, og du er i tvivl om, hvorvidt du skal betale restbeløbet, anbefaler vi, at du kontakter os. Vent til der er 24 timer til betalingsfristen, så kan vi bedre vurdere, hvad der er bedst i din situation – om du skal betale resten af rejsen, eller om du kan få dit depositum refunderet.

Har du i øvrigt spørgsmål til din rejseforsikring, er du velkommen til at kontakte os på telefon 96 98 18 00.