Er dine forsikringer ferieklar?

01. juni 2023 12:13
Uanset om du skal på charterrejse, bil- eller campingferie – eller blot holder ferie her i Danmark – så bør du sikre dig, at du er ordentligt dækket.

Ferie er lig med afslapning og gode oplevelser, og det sidste du har brug for er bekymringer om forsikringsforhold.

Sørg derfor for at få styr på dine forsikringer, inden du tager afsted – så kan du og din familie trygt holde ferie sammen.

Her får du en oversigt over nogle af de forsikringer, som måske kan være nyttige for dig.

Ulykkesforsikring

En ulykkesforsikring dækker, hvis du kommer fysisk til skade. Det kan f.eks. være, hvis du falder og slår en tand ud eller på anden måde kommer galt afsted.

Forsikringen kan give kontant udbetaling, hvis skaden er så voldsom, at du får varige mén – eksempelvis mister hørelsen, synet eller en finger. Men mange ulykkesforsikringer dækker også behandlingsudgifter til fysioterapi, kiropraktor eller reparation af tænder efter en ulykke.

Forsikringen dækker dig i Danmark, Norden og alle EU-medlemslande, ligesom du er dækket under rejser og midlertidige ophold i resten af verden.

Du kan købe forsikringen som en heltidsulykkesforsikring – så er du er forsikret hele døgnet – eller som en fritidsulykkesforsikring, hvor du alene er forsikret i din fritid.

Læs mere om Himmerlands ulykkesforsikring her.

Indboforsikring

En indboforsikring dækker, hvis dine ting bliver stjålet – på selve ferien, men også hvis der har været indbrud i dit hjem, mens du har været afsted.

Forsikringen indeholder desuden en ansvarsforsikring, som dækker, hvis du kommer til at gøre skade på andre eller andres ting på ferien. 

Din indboforsikring kan typisk udvides med en rejseforsikring, og selvom den er nyttig, når du rejser udenlands, så kan du faktisk også få glæde af den inden for landets grænser.

En rejseforsikring kan for eksempel:

  • sikre dig erstatning for ødelagt ferie, hvis du bliver syg eller kommer til skade på ferien.
  • dække ekstra udgifter til anden bolig, hvis du ikke kan bruge ferieboligen pga. skade, som eksempelvis vandskade eller indbrud.
  • dække, hvis du er ansvarlig for en skade på en lejet feriebolig.
  • dække det beløb, du mister ved at afbestille din planlagte ferie pga. akut sygdom eller dødsfald (hvis du har tilvalgt afbestillingsforsikring).

Ovenstående gælder både på ferierejser i Danmark og i udlandet.

Læs mere om Himmerlands indboforsikring her.

Bilforsikring

En bilforsikring omfatter først og fremmest den lovpligtige ansvarsforsikring. Skulle du uheldigvis påkøre en anden bil eller en cyklist, dækker ansvarsforsikringen skader på både føreren og det pågældende køretøj.

Bilforsikringen kan udvides med en kaskoforsikring, som dækker de skader, der påføres på din egen bil – f.eks. ved trafikuheld. Derudover dækker kaskoforsikringen redningshjælp i udlandet via Rødt Kort-ordningen.

Som tillæg til kaskoforsikringen har du desuden mulighed for at tilføje yderligere dækninger til din bilforsikring, bl.a. med førerpladsforsikring, bilafsavnsforsikring eller vejhjælp.

Læs mere om Himmerlands bilforsikring her, eller prøv vores bilberegner og få en pris på bilforsikring.

Campingvognsforsikring

Din campingvogn er delvist dækket af ansvarsforsikringen på din bil. Den dækker nemlig de skader, du forvolder med din campingvogn, men ikke skader på selve vognen. Her skal du i stedet anskaffe en campingvognsforsikring.

En campingvognsforsikring dækker, hvis din vogn bliver beskadiget ved eksempelvis påkørsel, brand, lynnedslag, eksplosion, overspænding/induktion, tyveri, røveri eller hærværk – uanset om skaden sker i Danmark eller i udlandet.

Du kan også forsikre både trailer og teltvogn, hvis du ønsker det.

Læs mere om Himmerlands campingvognsforsikring her.

Kæledyrsforsikring

En hundesygeforsikring eller kattesygeforsikring hjælper dig med at betale dyrlægeregningen, hvis din firbenede ven bliver akut syg eller kommer til skade.

Det overrasker mange, særligt nye hunde- og katteejere, hvor dyrt et besøg hos dyrlægen kan være. Får dit kæledyr f.eks. en knæskade eller sluger den ved et uheld et fremmedlegeme, kan en operation let løbe op i 20.000 kr. eller derover.

Så uanset om dit kæledyr skal med på ferien eller passes herhjemme, kan det være fornuftigt at få styr på forsikringen, før du tager afsted på ferie.

Læs mere om Dyrekassen Danmarks hunde- og kattesygeforsikring her.

Dyrekassen Danmark er en del af Himmerland Forsikring-koncernen.

Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål eller ønsker du rådgivning om dine forsikringer, kan du altid ringe eller skrive til os.