Syge skal huske at tjekke rejseforsikringen

14. juni 2024 00.00
Husk at få vurderet, om din rejseforsikring kan dække, hvis din sygdom sender dig på hospitalet i ferien.

Er du syg og har du alligevel lyst til at tage på ferie, så husk at få vurderet, om din rejseforsikring kan dække, hvis din sygdom sender dig på hospitalet i ferien.

Rejseforsikringer dækker fx et brækket ben eller en pludseligt opstået influenza, som du får på rejsen. Men var du syg, da du tog af sted er det ikke sikkert forsikringen dækker dine udgifter til behandling af sygdommen.

Som udgangspunkt dækker rejseforsikringen, hvis du fx falder og brækker benet, men brækker du benet, fordi du lider af kronisk knogleskørhed, så kan sagen være en anden.

Derfor er det vigtigt, at du giver dit forsikringsselskab mulighed for at vurdere risikoen, inden du som syg rejser på ferie. Har du fået en vurdering om, at forsikringen gerne vil dække den kendte sygdom på rejsen, så er du sikker på, at du er dækket.
 

Hvornår bør man få en forhåndsvurdering?

Hvis man har en kronisk sygdom eller er syg inden man skal rejse, er det vigtigt at få vurderet, om sygdommen er stabil.
Man bør få en forhåndsvurdering fra sit forsikringsselskab, hvis sygdommen inden for de seneste 2 måneder har medført noget af følgende:

• Du er blevet indlagt på et hospital eller har været hos lægen ud over almindelig kontrol
• Du har fået ændret din medicinering
• Du er blevet henvist fra lægen til yderligere vurdering eller behandling
• Du er udeblevet fra et aftalt kontrolbesøg
• Du har standset behandlingen eller har fået afslag på behandling
• Du kendte til behandlingsbehovet, inden du bestilte forsikringen eller rejsen

Læs mere om Medicinsk forhåndsvurdering her