Hold dit hjem sikkert i julen

20. december 2023 00.00
Mørket og de tomme hjem gør arbejdet let for indbrudstyvene. Se dit hjem med tyvens øjne, find de svage punkter - lad som om, du er hjemme.

I juledagene, når danskerne er til fest hos venner og familie, trækker indbrudstyvene i arbejdstøjet. Den mørke årstid og de mange tomme hjem er guf for indbrudstyvene – det er højsæson for indbrud, og danskernes hjem er alt for nemme at bryde ind i. 

Det kan du gøre
Er du ude i juledagene, så gør det så besværligt som muligt for tyven at bryde ind. Selv små tiltag kan gøre en stor forskel.

Tal med dine naboer, hør om deres juleplaner og aftal, at de holder øje med huset, hvis det er muligt.

Få huset til at se beboet ud. Lad lidt af opvasken stå julen over. Sæt bevægelsessensorer til udendørsbelysning op, og brug tænd-/sluk-ure til lyset og radio indenfor. Lad en bil stå i carporten. Gør andre ting, der får det til at virke, som om der er nogen hjemme. Det er én af de bedste måder at forebygge juleindbrud på.

Det handler om at skabe usikkerhed hos tyven. Tyven vil helst hurtigt ind og ud. Kan man skabe forsinkelser eller tvivl om, hvorvidt der er nogen hjemme, er man nået et godt stykke af vejen.

Du skal prøve at se dit hus med tyvens øjne, inden du forlader det. Det handler om at finde ud af, hvad husets svage punkter er.

  • Er der døre, stuevinduer eller kældervinduer, der er lette at bryde ind igennem, og som du kan gøre noget ved?
  • Ser huset ubeboet ud?
  • Ligger værdigenstande frit fremme?

Få gode råd til at se dit hus med tyvens øjne og test dit hus på stopindbrud