Cykelkaskoforsikring

CYKELFORSIKRING

Med en cykelkaskoforsikring er du dækket, hvis din cykel f.eks. bliver stjålet eller beskadiget.

Rigtig mange danskere bruger cyklen hver dag, og flere og flere investerer i gode cykler, som ikke er helt billige. Uanset om du bruger cyklen til sport og fritid, eller du tager den på arbejde, giver det tryghed at vide, at den er forsikret, hvis uheldet skulle være ude.

Hos Himmerland Forsikring kan du tegne en kaskoforsikring på din cykel. Så er du dækket, hvis f.eks. din cykel bliver beskadiget og skal repareres, eller hvis den bliver stjålet. Cykelkaskoforsikringen tegnes som et tillæg til din indboforsikring i Himmerland Forsikring.

  • Tyveri
  • Skader på cyklen
  • Reparation
  • Totalskade

Kontakt os, og hør mere om, hvordan du er dækket med en cykelkaskoforsikring.

Hvad er dækket?

Cykelkaskoforsikringen dækker ved tyveri, når cyklen befinder sig i aflåst bygning eller udenfor bygning, hvis cyklen er forsvarligt aflåst. Derudover dækkes skader på cyklen, der sker i forbindelse med sammenstød, påkørsel, styrt, væltning og lignende hændelser. Skader på cyklen samt afmonteret tilbehør er også dækket, hvis det sker under transport. Selvrisikoen følger samme regler som for selve indboforsikringen.

Hvad er ikke dækket?

Cykelkaskoforsikringen dækker ikke, hvis der sker brud som følge af træthed og rust i rammen eller konstruktionen. Det samme gælder for de udgifter, du har til almindelig vedligeholdelse samt udbedring af kosmetiske skader. Og hvis du deltager i cykelløb, der kræver licens, skal du være opmærksom på, at cykelkaskoforsikringen ikke omfatter skader, der sker under sådanne cykelløb. Kontakt os, hvis du ønsker overblik over den nøjagtige dækning.

Sådan erstatter vi

Kan din cykel efter en skade repareres, betaler vi - med evt. regulering for alder - hvad det koster at få den repareret. Er den totalskadet, tages der udgangspunkt i prisen for en identisk eller nærmest identisk cykel. Både ved totalskade og reparation ydes der erstatning efter en fastlagt tabel, hvor der ydes 100 % det første år. Herefter falder erstatningen år for år. Og er cyklen mere end 18 år gammel, ydes der maksimalt 10 % af nyværdien af en tilsvarende ny cykel.

Forsikringspræmie

Cykelkaskoforsikringen tegnes som et tillæg til din indboforsikring i Himmerland Forsikring. Forsikringspræmien afhænger af cyklens værdi. Er du Totalkunde hos os, opnår du 10 % rabat på din indboforsikring. Rabatten ydes fortsat, selv om du får skader.