Konfirmand

08. april 2024 00.00
Pas på lommetyve Blå Mandag

Pas på den nye, lækre smartphone, de flotte smykker og kontanter - Forsikringsoplysningen giver gode råd.

Det er desværre ikke kun konfirmanderne, der glæder sig til en bytur.
  
- Meget af den nye og dyre elektronik, som de unge går rundt med, er det rene guf for tyvene. Og de unge er nemme ofre, siger Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen.
 
Har du været så heldig at få en smartphone, en iPad, smykker eller kontanter i konfirmationsgave, så tænk over, hvordan du opbevarer dem, og hvad du tager med, når du skal ud og fejre Blå Mandag.
 
- Til Blå Mandag og andre byture kunne opskriften være: Smartphonen i de forreste lommer eller tæt på kroppen frem for i en taske, ikke ret mange kontanter med, og undgå generelt at tage for mange dyre ting med, siger Anja Lintrup Sørensen. 

Sådan dækker forsikringen 

Hvis man får stjålet fx sin smartphone ved lommetyveri, så er den typisk dækket på forældrenes indboforsikring. Men sørg for at melde tyveriet til politiet.
 
Der gælder særlige regler for tyveri af kontanter og smykker.
 
- Kontanter og smykker bliver kun erstattet, hvis man selv eller andre tilstedeværende bemærker tyveriet, mens det sker. Men sådan forholder det sig jo sjældent ved et lommetyveri, som typisk først bliver opdaget, når kontanterne skal op af lommen, og så er der ingen dækning, forklarer Anja Lintrup Sørensen.
 
Bliver du udsat for røveri med trusler om vold eller overfald, er både smartphone, kontanter og smykker dækket på indboforsikringen.