Mange tyverier på festivaller

16. juni 2024 00.00
Gode råd fra Forsikringsoplysningen

Tre gode råd 

  • Lad dyre ting blive hjemme, når du pakker tasken. Tag kun de mest nødvendige ting med. 
  • Hav kreditkort, kontanter og andre værdier på dig.
  • Lås teltet af.

Sommerens festivaller er i gang og hvert år får mange festivalgæster stjålet betalingskort, penge, mobiltelefon, soundboks osv. En tætpakket menneskemængde foran en scene gør det let for lommetyve - også halvtomme teltpladser under koncerterne er det rene slaraffenland for tyvene. Derfor er det vigtigt, at du passer godt på dine ting.

Indboforsikringen dækker ikke alt

Når du er på festivalen, så har du selv ansvar for, hvor og hvordan du opbevarer dine ting. Efterlad ikke dyre ting i teltet, og sørg for at have kreditkort, penge og andre ting af værdi tæt på kroppen.

Husk, at kontanter og smykker aldrig er dækket af forsikringen - hverken ved tyveri fra teltet eller ved lommetyveri – med mindre du ser tyveriet ske og råber op.

Mange festivaller er kontantfrie. Derfor giver det god mening kun at medbringe kreditkort eller overføre penge (kontanter eller MobilePay) til festivallens specielle kontantkort i kontantkortboder. 

Der skal lås på teltet

Mange ved nok ikke, at der skal være en lås på teltet, når man forlader det. I hvert fald hvis man ønsker, at indboforsikringen skal erstatte tyveri fra teltet.

Din forsikring dækker kun, hvis teltet er låst, og der er synlige tegn på, at teltet er brudt op. Ved at sætte fx en lille hængelås på, skal tyven skaffe sig adgang på en anden - og mere synlig - måde, og så dækker forsikringen.