Pas på julegaverne i bilen

05. december 2023 00.00
Frist ikke tyvene ved at lade julegaveindkøbene ligge synligt i bilen. Hvad dækker forsikringen, hvis du får indbrud i bilen?

Når du er i gang med julegaveindkøbene, så pas på, du ikke giver tyvene frit spil ved at lade gaver ligge synligt i bilen, mens du ordner resten af indkøbene.

Hvis du bruger bilens bagsæde som opbevaringssted for julegaverne, er det et tag selv bord for tyvene. Overvej, om juleindkøbene kan klares som det sidste, inden du kører hjem, så de ikke kommer til at ligge i en parkeret bil. Ellers gem dem i det mindste af vejen, så de ikke er synlige.

Sådan dækker forsikringen:

Forsikringen dækker kun, hvis bilen er låst, ruderne lukkede og der er tegn på opbrud af bilen. Derudover afhænger det af, hvad det er for ting, der bliver stjålet.

Ved tyveri fra biler skelner indboforsikringen mellem almindeligt indbo som bøger, legetøj, hobbyværktøj og madvarer og særligt indbo såsom GPS, computere, telefoner, kameraer, vin og spiritus.

Almindeligt indbo bliver erstattet, uanset hvor i bilen det befandt sig, da det blev stjålet.

Med særligt indbo er der to muligheder: Nogle indboforsikringer dækker kun, hvis det har ligget i aflåst bagage- eller handskerum, mens andre forsikringer dækker, hvis blot genstandene ikke er synlige udefra.

Vær opmærksom på, at smykker og kontanter aldrig dækkes, uanset om det er skjult eller gemt i aflåste rum.