Stop indbrud, når du er på ferie

31. maj 2023 00.00
8 gode råd til at forebygge indbrud

Lad lyset være tændt
Lad lys og musik/radio være tændt, så det virker som om, der er nogen hjemme. Brug med fordel tænd/sluk ure, så der sker forandringer fra dag til dag, eller time for time.

Efterlad dit “hverdagsrod” og træk ikke gardinerne for
Et ryddet hjem med gardinerne trukket for signalerer, at beboerne ikke er hjemme. Lad i stedet kaffekoppen stå på bordet, tøjet blive på tørresnoren osv. Efterlad generelt dit “hverdagsrod” og undlad at trække gardinerne for.

Undlad ferieopdateringer på de sociale medier
Hvis du skriver på de sociale medier som f.eks. Facebook, at du er på ferie, er det som et tag-selv-bord af nyttig information for indbrudstyve. Undlad ligeledes at indtale en feriebesked på telefonsvareren. 

Bed din nabo om hjælp
Udover at holde øje med dit hjem, så kan du med fordel bede din nabo tømme postkassen, smide skrald i skraldespanden, parkere sin bil i din indkørsel - og sætte fodspor eller rydde evt. sne.

Lad indbrudstyven mærke risikoen for at blive opdaget
Få installeret bevægelsessensorer og udendørsbelysning omkring dit hjem og ved din indkørsel. Klip ligeledes din hæk ned eller sænk plankeværket, så tyven kan ses fra nabogrunden eller gaden.

Gem og dokumentér dine værdier
Gem værdifulde ting væk, så tyven ikke kan se dem. Gå eventuelt en runde om dit hjem, for at tjekke hvad tyven kan se udefra. Dokumentér dine værdigenstande ved at tage billeder, skrive serienumre ned, gemme kvitteringer eller DNA-mærke dem.

Gør arbejdet svært for indbrudstyven
Indbrudstyve bryder sig ikke om at bruge unødig lang tid på at skaffe sig adgang til et hjem, og heller ikke om et hjem uden nemme flugtveje. Sørg derfor for at have gode låse i alle døre, med nøgle frem for vridelås på indersiden, og supplér med vinduessikring. Sørg også for at låse stiger, haveredskaber og værktøj inde, så tyven ikke kan bruge det til indbrud.

Få en tyverialarm fra et kendt alarmselskab
En tyverialarm fra et kendt alarmselskab - samt de medfølgende alarmskilte - kan nedsætte risikoen for indbrud med op til 70%. Er selskabet internationalt kendt, som f.eks. G4S, vil indbrudstyve fra udlandet ligeledes vide, at du har en professionel alarm i dit hjem.

Alarmer med kameraer tager billeder af indbrudstyven, hvilket kan afholde mange indbrudstyve fra at begå indbruddet, da billederne kan bruges i opklaringsarbejdet. Vær dog opmærksom på, at ikke alle systemer også gør det muligt for dig selv at se billederne via fx computer eller apps.