Vinterferie forude - undgå en frossen bil med dødt batteri

29. januar 2024 00.00
Gode råd fra SOS International inden du kører på vinterferie

 

Rigtig mange danske familier kører til Sverige og Norge for at holde vinterferie i de kommende uger. 

SOS International har mange års erfaring med at hjælpe danskere, der får nedbrud på bilen i udlandet, via Rødt kort- ordningen. I januar har de oplevet en stigning i antallet af Rødt kort-assistancer på grund af frosne biler. Det skyldes, at de nordiske lande har været ramt af hård frost ad flere omgange.

Det bedste du kan gøre for at forebygge en frossen bil, der ikke kan starte, er at parkere i en opvarmet garage. Men det er jo ikke altid en mulighed. Derfor har SOS International dette råd:

Kør i bilen i ca. 30 minutter hver dag. Det kan modvirke en frossen bil med dødt batteri.

Det værste du kan gøre er at parkere bilen udendørs ved ankomst - og så først forsøge at starte den igen, når I skal hjem en uge senere.

Er uheldet ude, vil SOS International selvfølgelig hjælpe - men det kan tage tid at få en frossen bil køreklar igen.

Sverige og Norge er populære mål for kør selv-vinterferien. SOS International gør i den forbindelse opmærksom på, at det i de nordiske lande er svært at leje erstatningsbiler, som skal over grænsen. Det kan betyde, at en eventuel hjemtransport bliver helt eller delvist med anden transport end en lejebil.

En tur på værksted før afrejse kan redde ferien
Hvis man vil undgå at spilde dyrebare feriedage på en bil, der skal på værksted i udlandet, har SOS International først og fremmest ét råd: Giv bilen et eftersyn på værkstedet inden afrejse.

- En lang køretur med fuld oppakning er en belastning for bilen, og det kan medføre nedbrud. Vores bedste råd til at forebygge det er en tur forbi værkstedet inden afgang, siger Anette Bjørn Juncher.